Livet rundt Mesnakvartalet – Mesnakvartalet
Leiligheter i Lillehammer
Mesnakvartalet er et byggeprosjekt i regi av Smedvig Eiendom Lillehammer. 107 leiligheter fordelt på tre bygg skal reises inntil Mesnaelva, rett ovenfor Lilletorget. Salgsklart over nyttår.

Livet rundt Mesnakvartalet

Christen Bernhard Bjørnsgaard (82) og kona Wenche (78) bodde i et hus som stadig ble mer krevende.  Eneboligen forsynte seg umettelig av tiden deres i form av vedlikehold, snøfresing og en plen på nesten 3 mål som skulle klippes. For 12 år siden var det nok. Det var på tide å sette livet i sentrum.

Her blir du fryktelig bortskjemt. Bjørnsgaard titter ut gjennom panoramavinduet, mot sola som er på vei ned bak Saksumsdalsåsen. Han bor i sjette etasje i Bryggerikvartalet,

søsterbygget og nærmeste nabo til Mesnakvartalet. – Å ha gangavstand til livet er et privilegium. Butikker, treningsstudio, turterreng, åndelig krydder gjennom kino og forestillinger er innenfor noen minutters spasertur. Til og med skattefuten er rett over gata, humrer Christen Bernhard.

Hvorfor akkurat hit? – Du har alltid et sett rasjonelle og irrasjonelle kriterier når store avgjørelser skal tas. Mine var så enkle som at beliggenhet skulle eliminere bruk av bil og buss, og at det måtte være i nærheten av Mesnaelva. Wenche hadde klare meninger om utsikt og lysforhold. Da Bryggerikvartalet skulle realiseres, var vi ikke i tvil.

Ukomplisert hverdag. Noe de færreste tenker over når de kjøper leilighet, er hvordan sameiet fungerer.

– Når så mange boenheter skal eksistere sammen, er du prisgitt at utbygger har tenkt kvalitet og langsiktighet. Her mener jeg at Smedvig har levert til terningkast seks. Vi bor i et bærekraftig

system hvor hverdagen fungerer. Vaktmestertjenesten er oppegående, gode serviceavtaler på alt fra heis til garasjeporter er ting som gjør at du må lete lenge etter irritasjonsmomenter i hverdagen.

Gode råd på veien fra hus til leilighet. – Mitt råd til spreke folk litt oppi åra er følgende: Flytt før barna dine insisterer på at du skal gjøre det. Da har du forhåpentligvis såpass til helse at du kan ha glede av livet i sentrum. Christen Bernhard får spørsmålet om han noen gang har vurdert å flytte tilbake eller angret på at han la livet i enebolig bak seg.  Svaret er like kontant som kort:

– Nei! Ikke ett sekund. Litt mer tørt kommer det fra kona Wenche: – Eneste måten å få Christen herfra på er å bære’n ut.