Kvalitet i sentrum – Mesnakvartalet
Mesnakvartalet er et byggeprosjekt i regi av Smedvig Eiendom Lillehammer. 107 leiligheter fordelt på tre bygg skal reises inntil Mesnaelva. Salgsklart i 2018.

Mesnakvartalet –
Kvalitet i sentrum

Vi skal ikke bare sette opp noen bygg. Vi skal utvikle et helt kvartal som generasjoner skal ha glede av. Anne Marie Aalstad Laakso er eiendomssjef i Smedvig. Hun bærer hovedansvaret for storsatsingen Mesnakvartalet sammen med prosjektsjef Arne Albrigtsen.

Å leve med kundene. I motsetning til andre byggherrer som trekker seg tilbake når prosjektet står ferdig, skal Smedvig fortsette å jobbe med utvikling av Mesnakvartalet. – Kundene våre bor 200 meter herfra, Anne Marie peker ut av vinduet i Smedvigs lokaler i Bryggerikvartalet på Lillehammer.– Vi skal leve i fellesskap med de som leier og bor her. Det gjør noe med både samvittighet og vilje til å yte ekstra når du skal møte kundene dine hver dag.

Bygg som eldes med verdighet. Mesnakvartalet er et viktig prosjekt for Smedvig. Konsernet har en over 100 år lang historie med en bedriftskultur som er like enkel som den er krevende å leve opp til; alt skal gjøres skikkelig, selv om det skikkelige tar mer tid.– Vi utvikler primært for alle som skal bo og jobbe her, men det er viktig å skape noe hele Lillehammer kan ha glede av, sier Arne Albrigtsen. Han kan fortelle at det er lagt betydelige ressurser i utforming av byggene. Fasaden er i hovedsak vedlikeholdsfri tegl som står visuelt godt til søster-kvartelet på sørsiden av elva. Det grønne uteområdet og fornyelsen av sonen rundt elva gir en perfekt ramme til byggverket. – Vi i Smedvig har et løfte om å lage bygg som eldes med verdighet. Det kommer vi definitivt til å innfri med Mesnakvartalet, slår Albrigtsen fast.

 

Å bygge på en suksess. Erfaringene fra bygging og drift av nabo- og suksessprosjektet i Bryggerikvartalet, gir et godt utgangspunkt. Utviklingen av de 107 leilighetene i Mesnakvartalet er basert på nitidige analyser. Både i forhold til behovet til ulike konstellasjoner av familier og mennesker, men også med tanke på hvordan hver kvadratcentimeter av boenhetene skal utnyttes. – I Mesnakvartalet finnes det over 70 forskjellige varianter av leiligheter. Uansett om du faller i kategorien pensjonistpar, småbarnsfamilie eller unge aleneboende er det løsninger tilpasset akkurat deg, sier Anne Marie.

Den beste beliggenheten. Lillehammer er en spesielt aktiv by. Rikdommen i friluftsopplevelser er nærmest uendelig. Sommer som vinter. Vakker natur omfavner en bykjerne med både sjarm og de urbane egenskapene folk forventer. I sentrum av mangfoldet ligger Mesnakvartalet. – Sett opp mot Lillehammers kvaliteter er dette utvilsomt byens beste beliggenhet. Det var på høy tid at folk får glede av denne perlen av et område istedenfor at den brukes som parkeringsplass, sier Anne Marie som på egne og Smedvigs vegne knapt kan vente med å sette spaden i jorda. Arne er hjertens enig:  –Å bo midt i et kompakt sentrum, med fin utsikt og samtidig kan se ørreten vake fra stuevinduet er ikke mindre enn unikt. Vi gleder oss til å gi området den oppgraderingen det fortjener.