Boligprosjektet – Mesnakvartalet

Boliger med flott utsyn

TO AV BOLIGBYGGENE, bygg A og B, ligger på en liten høyde med flott utsyn over byen, mot Mjøsa og et trivelig torg med traséer som har forbindelse til Mesnaelva. Bygg A og B inneholder til sammen 78 leiligheter fordelt på 7 plan. Under terrenget ligger parkeringsplasser for boliger.

Bo langs Mesnaelva

BOLIGENE OVER DET TIDLIGERE STØPERIET, bygg C, får en spektakulær beliggenhet ut mot Mesnaelva. Leilighetene har oppholdsrom og balkong eller takterrasse som vender mot elven i retning syd / syd-vest. Bygget har 29 unike 3- og 4-roms leiligheter. I byggets nederste plan er det parkering for bolig og næring. Materialvalg og detaljering understreker et horisontalt skille mellom nytt og gammelt innenfor en harmonisk helhet.

HISTORISKE OMGIVELSER

MESNAELVA VAR VIKTIG UNDER OPPBYGGINGEN AV LILLEHAMMER BY. Langs Mesnaelva etablerte fabrikker og verksteder seg på rekke og rad, og i dag sørger Mesnaelva for kraft, lys og varme til byen. Områdets historie er respektfullt ivaretatt i de nye planene for Mesnakvartalet. Verneverdige bygg blir rehabilitert i samråd med vernemyndigheter, og nye bygg tilpasser seg området i form og materialer. Området, som gjennom historien har representert skaperkraft og innovasjon, vil også i fremtiden skape rom for nye bedrifter, ideer og muligheter. I kraft av sin beliggenhet vil Mesnakvartalet alltid være et attraktivt sted å bo, oppholde seg og drive næringsvirksomhet.

LILLEHAMMER BY

LILLEHAMMER ER EN LEVENDE BY hvor et bredt utvalg av handel, tjenester, kulturtilbud og spise- og overnattingssteder fyller de sjarmerende sentrumsgatene og torgene. Attraktive bygg, korte avstander og nærhet til skysstasjonen trekker næringslivet og arbeidsplasser til sentrum. Gjennom året er Lillehammer vertskap for lokale, nasjonale og internasjonale arrangementer. Hit kommer turister og tilreisende som vil oppleve den unike byen med de stolte tradisjonene og attraksjonene, i flotte, naturgitte omgivelser. Lillehammer er byen for barn og voksne, studenter, næringsliv, kulturinteresserte, idrettsfolk og alle andre som ønsker å være del av en by som er pulserende og avslappet på samme tid.

NÆRHET TIL NATUREN

STORSLÅTT NATUR OG NÆRHET TIL FJELL- OG FRILUFTSOMRÅDER BERIKER LILLEHAMMER. Våren er hvitveis og lysegrønne bjørketrær i skogkanten. Lukten av varme tjærevegger på Maihaugen og issmeltingen som farger Lågen grønn. Sommeren byr på late dager ved badedammen, romantiske turer langs kjærlighetsstien og ørretfiske i den lyse natten. Med de gylne kornåkrene på Ersgård kommer høsten og frister med turer langs Mesnaelva mot Collets bru. Den krystallklare luften klarner hodet og gjør kakao med krem ekstra godt. Lillehammer er en naturperle året rundt, men det er på vinteren at byen virkelig forvandles til et eventyr. Milevis med skiløyper, deilig puddersnø og en vinternatt som overrasker med perlemorskyer og nordlys.

Aktiv hverdag

MESNAKVARTALET ER GODT TILRETTELAGT for beboere med en aktiv hverdag. Rett utenfor døren ligger flotte turmuligheter og treningsfasiliteter. Her er det tilrettelagt med ventilerte smøreboder for beboere som liker seg på ski. Det bygges et innendørs sykkelparkeringsanlegg hvor sykler kan stå trygt og hvor det er mulighet for lading av el-sykler.

Fra Mesnakvartalet kan du enkelt bevege deg til skoler, trening, butikker, kulturaktiviteter og skysstasjonen.